Ágil Bt.

Ágil Bt.

"When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps."
Confucius


Manapság egyre több helyen választják az orosz és japán nyelvet az angol vagy német mellé az előre gondolkodó diákok. Nemcsak gyönyörű nyelvek ezek, de a jövőben nagy hasznát veheted majd te is mindkettőnek, az álláspiacon való elhelyezkedéskor. Az orosz nyelv újraéledt, hiszen egy hatalmas piac nyílik Oroszország révén. Nagyot profitálhatsz majd belőle, ha energiát szánsz a megtanulására - hangoztatja egyre több karrier tanácsadó is. Mivel az orosz gazdaság évről évre erősödik, ezért már a nyugati országokban is egyre jellemzőbb, hogy oroszul kezdenek tanulni a fiatalok.
Az oroszhoz hasonlóan a jövőben a japán nyelv iránti érdeklődés is meg fog nőni, hiszen a japán piac egyre jobban terjeszkedik Európában is, elég csak az autógyártásra vagy az elektronikai iparra gondolni. A japán nyelv népszerűségét mutatja, hogy az USA felsőoktatási intézményeiben a spanyol után már a második legnépszerűbb nyelv.
A japán mellett szintén hiánynyelvnek számít még a kínai is. Ma már egyre több céltudatos fiatal tanulja nyelviskolákban ezt a nehéz nyelvet, hiszen Kína erős gazdasága, kereskedelme, valamint nagy beruházásai igénylik az angol mellett, a kínai nyelven is beszélő munkavállalókat.